16 Temmuz 2007 Pazartesi

Graffiti nedir?

Son günlerde çevremizde, evlerimizin duvarlarında, sokakların duvarlarında gördüğümüz hoş ve renkli çizimler nedir diye kendi kendimize soruyoruzdur.Peki nedir bu grafitti?

Graffitiye eski zamanlardan açıklayacak olursak,mağara duvarlarına yazılan renkli çizimlerdir.Bu çizimler gerek hayvan figürleri,gerekse insan figürleridir.

Graffitinin günümüzdeki yeri ise, aktif olarak 1980'li yıllarda New York'ta çıktı ve büyük bir hız ile tüm dünyaya yayıldı.Ama geçmişi Taki183 denen bir postacının gittiği yer yere ismini yazmasıyla başlar ve grafitti yayılır.Bunun sonucunda New York'ta trenler,otobüsler,duvarlar rengarenk şekillerle süslendi.Bunlar ise tamamen illegal olarak yapıldı.Ancak bölgede yaşan halk hiç memnun olmasada graffiti sanatçıları yaptıklarından çok memnundular.

Graffiti önce Avrupa'yı tamamen sardı ve daha sonra Asya ülkelerine kadar ilerledi.Sonucunda graffitilere özel sprey boyalar üretildi.Ayrı bir sanat dalı haline gelen graffiti,gün geçtikçe tamamen günümüzün vazgeçilmezleri arasına girmiştir.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

kurtlar vadisi pusu