10 Temmuz 2007 Salı

1500 Kalorilik Diyet Prosedürü Nedir

Bu diyet uygulaması da yine diğer kalori hesabı ile yapılan diyetler gibi esnektir ancak seçimlerinizi aynı besin grubundan seçerseniz diyet amacına o kadar ulaşmış olacaktır. 1500 kalori için izlenecek beslenme prosedürü;


Sabah erken bir saate örneğin(7:45),bir bardak şekersiz normal ya da bitki çayı,az yağlı yada yağsız olmak kaydı ile yaklaşık bir kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir, yine yağsız olacak şekilde söğüş salata ve bir dilim ekmek yenilebilir.

Geç kahvaltı saatlerinde ki örneğin(10:15), yarım su bardağı olacak şekilde diyet süt.

Öğlen yemeği saatlerinde örneğin (13:30), yağsız kırmızı et yine dört kibrit kutusu büyüklüğünde(balık yada tavuk da tercih edilebilir), bir kase yağsız yada diyet yoğurt, beş çorba kaşığı yada yarım kase az yağlı sebze yemeği, hafif olmak kaydı ile limonlu salata,iki dilim diyet ekmek yenilebilir.

Snake zamanı örneğin (saat 15:30 ): porsiyon meyve yenilebilir. Ayarını kendi zevkinize göre hazırladığınız bir elma kayısı çilek vs.. karışımı yada monolog olarak 15 çilek gibi bir doz olabilir. Yeter ki aşırı vitamin yüklemesi yapmayın.

Akşam yemeği öncesi (18:00) bir dilim diyet ekmek ya da beş adet diyet bisküvilerden herhangi birinde yanında da yetecek kadar beyaz yağsız peynir yenilebilir.

Akşam yemeğinde (20:00 ),Öğle yemeği mönüsünü kullanarak aşağı yukarı aynı besin değerine sahip gıdalardan yenilebilir.

Yemekten yaklaşık 2 saat sonra(22:00) bir tabak yine hafif hazırlanmış bir meyve kokteyli yenilebilir.

Son olarak yatmadan önce bir bardak diyet süt, beş diyet bisküvi veya üç adet galeta yenilebilir.

Kolay Gelsin!


Umarım diyetinizde başarılı olursunuz :)

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

kurtlar vadisi pusu